Yleisesti kysyttyjä kysymyksiä siirtonurmesta

Nurmimattorullat lavalla Finnurmi Oy

Milloin siirtonurmi?

Nurmimattona asennettava siirtonurmikko on kerralla valmis, rikkakasvivapaa ja kestävä. Nurmikkosi on käyttövalmis välittömästi siirtonurmikon asennuksen jälkeen. Siirtonurmi sopii erityisen hyvin vaativiin pihan muotoihin sekä rinteisiin ja maisemointeihin, joissa perinteinen kylvetty nurmikko olisi hankala toteuttaa.  

Nurmikko sopii vehreisiin pihoihin ja puutarhoihin: se korostaa tilaa, valoisuutta ja on helppohoitoinen. Nurmikko muuntaa niitettävät ja rikkakasveja kasvavat pihan alueet viihtyisäksi ja helppohoitoiseksi ulkotilaksi, jossa lapset ja lemmikit voivat ulkoilla ilman huolia pistoksista, punkeista tai käärmeistä. 

Valitsemme vuosien kokemuksella sopivat ruoholajikkeet Suomen vaihteleviin sääoloihin ja kasvatamme niistä ammattitaidolla kestävää ja laadukasta nurmikkoa.

Nurmikon kasvatus siemenestä

Kun kasvatat nurmikon siemenestä, nurmikon kylvön ajoitus voi olla haastavaa ja kylvön jälkeen itäminen vie aikaa ja vaatii erityistä hoitoa säiden mukaan. Kastelu, leikkaus ja lannoitus on myös hoidettava oikeana ajankohtana. Rankkasateet, paahteinen ilma tai halla voivat pilata kylvöksen. Vihreää pihaa voi joutua odottamaan viikkoja, ja istutus voi olla paikoittain epäonnistunut.

Mitä siirtonurmi maksaa?

Tarvitsemasi siirtonurmen määrän ja alustavan hinnan voit laskea täällä nurmilaskurillamme.

Toimitamme siirtonurmen pihallesi, tai halutessasi voit noutaa sen viljelysalueiltamme Etelä-Suomessa Siuntiosta tai Pohjois-Savossa Joroisista.

Milloin siirtonurmikko kannattaa istuttaa?

Siirtonurmea on saatavilla keväästä alkaen aina syksylle asti, Suomen kasvukauden aikana. Siirtonurmi sopii viherrakentamiseen keväästä lähtien ja asennus onnistuu aina syksyyn asti. Siirtonurmemme kestää hyvin talven yli.

Finnurmen siirtonurmi nostetaan viljelyksiltämme ennalta sovittujen tilauksien mukaan. Nurmimatto on siis aina tuoretta ja siten parhaimmillaan sitä asennettaessa. Siirtonurmen mukana nostetaan pellosta elinvoimainen alusturve, jonka avulla Finnurmi® -siirtonurmi on asennettavissa erittäin haastaviin kohteisiin.

Nurmilaskurilla saat alustavan arvion tarvitsemasi siirtonurmen hinnasta.

Nurmikon istutus syksyllä

Voinko istuttaa siirtonurmen syksyllä?

Kyllä! Kun nurmikkoa on saatavilla, niin istutus syksyllä on mahdollista. Syksyllä asennettu nurmikko kestää myös talven yli. Syksyllä pihan viherrakentaminen mahdollistaa paikkauksen mahdollisesti kuivan kesän jäljiltä, sekä kuluman ja kuoppien korjaamisen. Syksyllä asennettava siirtonurmi edistää seuraavan kauden käyttöönottoa esimerkiksi pelikentillä, puistoissa ja infrarakentamisessa.   

Paljonko multaa tarvitaan siirtonurmen alle?

Ennen siirtonurmen asennusta tulee maapohjat valmistella huolellisesti. Hyvin valmisteltu pohja ja ravinteikas kasvualusta antaa parhaat lähtökohdat hyvinvoivalle ja kestävälle nurmelle.

Ihanteellinen kasvualusta siirtonurmelle on hiekansekainen multa. Savimaa ei läpäise vettä, joten siihen voi sekoittaa 5-10 cm kerroksen karkeaa hiekkaa. Hiekkainen maa läpäisee vettä vastaavasti liikaa ja siihen voi sekoittaa ravinteikasta multaa tai turvetta. Mikäli nurmetettavalla alueella on rakennuksia, tulisi pohjan viettää seinistä poispäin 2-3 cm metrillä kolmen metrin matkalta.

Miten siirtonurmikkoa hoidetaan asennuksen jälkeen?

Muista huolehtia asennuksen jälkeisestä kastelusta ensimmäisten viikkojen aikana! Kun siirtonurmi on juurtunut kiinni, voit vähentää kastelua ja nurmea kastellaan vain tarvittaessa sään mukaan. Jatkossa siirtonurmea hoidetaan säännöllisellä leikkauksella, lannoituksilla, sekä tarvittaessa lisäkastelulla.

Siirtonurmikon takuu

FINNURMI –siirtonurmella on laatu- ja kasvunlähtötakuu, kun antamiamme hoito-ohjeita on noudatettu.

Muuta huomioitavaa siirtonurmesta

Siirtonurmi on elävä kasvi ja kasvualustassa/maaperässä saattaa esiintyä sienirihmastoa. Sienet ovat ihmiselle ja lemmikkieläimille vaarattomia. Siirtonurmi tarvitsee runsaasti vettä juurtumisaikana, jolloin sienien esiintyminen on todennäköisempää. Myös sateisina aikoina niiden ilmestyminen nurmelle on yleisempää.