Myyntiehdot

1. Yleiset myynti- ja sopimusehdot

Voimassa 1.1.2023 alkaen 

2. Yleistä

Nämä ovat Finnurmi Oy:n (y-tunnus 0949063-2, jäljempänä ”Myyjä”) yleiset myynti- ja toimitusehdot.  Näitä ehtoja sovelletaan asiakkaan (jäljempänä ”Asiakas”) puhelimitse, sähköpostitse tai Myyjän verkkosivujen yhteydenottolomakkeen tai verkkokaupan kautta tehtyihin tilauksiin, elleivät Myyjä ja Asiakas (jäljempänä yhdessä ”Osapuolet”) ole kirjallisesti toisin sopineet.

3. Myyjä

Finnurmi Oy
Kartanotie 6, 79600 Joroinen
info(at)finnurmi.fi
+358 10 5242 660
0949063-2
FI 09490632
Rek. nro 574.556

Soittaminen 010-alkuiseen numeroon maksaa soittajalle 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/min (alv 24%) soittaessa kotimaan lanka- ja matkapuhelinliittymistä. Jos soittaa ulkomailta, 010-alkuisen numeron hinta määräytyy paikallisen operaattorin hinnaston mukaisesti.

4. Tuote

4.1 Siirtonurmi

Finnurmi® on rekisteröity tavaramerkki. Finnurmi® on tae tavaran ja palvelun laadusta. Finnurmi® siirtonurmen viljelyssä valitaan parhaiten kotimaisiin olosuhteisiin soveltuvia nurmilajeja, jotka kestävät vuodenaikojemme vaihtelut.

Finnurmi® nurmen paksuus: 4 cm

Finnurmi® nurmen juurikerroksen paksuus: 2,5 cm

Finnurmi® nurmimaton koko: 58×173 cm = 1 m²

Siirtonurmi on elävä, nopeasti pilaantuva tuote, joka säilyäkseen käyttökelpoisena tarvitsee kastelua eikä siedä varastointia. 

4.2.Kuntta

Myyjä toimii jälleenmyyjänä Piiraisen Kuntta® tuotteelle. Piiraisen Kuntta® on pääosin mustikka- ja puolukkavarpuista metsänpohjamattoa, jonka seasta löytyy yleensä myös kanervaa, variksenmarjaa, sammaleita ja joskus hieman jäkälääkin. Kahdeksan neliön kokoinen (2 x 4 m) ja noin 10 cm

paksu kunttamatto rullataan kuljetusta varten. Kunttaa voi tilata puhelimitse, sähköpostilla tai Myyjän verkkosivun yhteydenottolomakkeen kautta.

Kuntan toimitus- ja takuuehdot määräytyvät Viherympäristöliiton hallituksen hyväksymien kuntan toimitus- ja takuuehtojen mukaan. Toimitus- ja takuuehdot löytyvät Viherympäristöliiton verkkosivuilta: https://www.vyl.fi/site/assets/files/1498/kuntan-toimitus-ja-takuuehdot-_vyllin_hyv__2016.pdf

Hinnat kohdassa 7. Hinnat. Maksuehdot määräytyvät Finnurmen ehtojen mukaisesti, tarkemmin kohdassa 8. Maksutapa.

5. Asiakas

Asiakkaan tulee olla täysi-ikäinen luonnollinen ja täysivaltainen henkilö. Tuotteita ei voi tilata toisen henkilön nimiin niin, että Asiakas ei toimi maksajana. Asiakas voi olla oikeushenkilö eli yritys, mutta silloin käyttäjällä ei ole kuluttajalle tarkoitettuja oikeuksia. Sama koskee tilannetta, jossa ostettua tuotetta käytetään elinkeinotoiminnassa. Yritysasiakkaiden myynti- ja sopimusehdot saat Finnurmen asiakaspalvelusta.

6. Tilaus ja sopimuksen syntyminen

Tilaamalla Myyjältä tuotteita ja/tai palveluita, Osapuolien välille syntyy sopimus ja Asiakas sitoutuu noudattamaan näitä sopimusehtoja. Asiakkaan on ennen tilausta tutustuttava kulloinkin voimassa oleviin myynti- ja toimitusehtoihin. Asiakas voi tehdä sopimukseen johtavia tilauksia puhelimitse, sähköpostitse tai Myyjän verkkosivujen yhteydenottolomakkeen tai verkkokaupan kautta.

Myyjän verkkokauppa sijaitsee Myyjän kotisivuilla osoitteessa https://finnurmi.fi/nurmilaskuri/ Verkkokaupan teknisestä toteutuksesta johtuen verkkokauppajärjestelmässä tilauksiin ja toimituksiin liittyy rajoituksia, joita ei ole Myyjän muussa myynnissä. Verkkokauppajärjestelmä toimii ilman rekisteröitymistä. Jokainen verkkokauppatilaus tulkitaan omaksi uudeksi tilauksekseen. Myyjä ei tee rahapalautuksia perustuen siihen, että Asiakas on tehnyt verkkokaupan kautta kertatilauksen tai useamman tilauksen joka muuta Myyjän tilauskanavaa käyttäen olisi ollut Asiakkaalle hinnaltaan edullisempi. Verkkokauppatilaus toimitetaan aina kertatoimituksena, sitä ei ole mahdollista jakaa useampaan toimitus erään.

Asiakkaan on hyväksyttävä Yleiset myynti- ja toimitusehdot ennen kuin Myyjä hyväksyy tilauksen. Hyväksymiseksi katsotaan se, että Asiakas tekee tilauksen eikä ole sitä ennen esittänyt Yleisiä myynti- ja toimitusehtoja koskevia huomautuksia. Tilauksen saavuttua Myyjälle sähköistä kanavaa myöten, tavoittelee Myyjä Asiakasta puhelimitse, tekstiviestillä tai sähköpostilla, kunnes yhteys on saavutettu ja tilauksen yksityiskohdat saadaan sovittua. Puhelimessa annetussa tilauksessa yksityiskohdat käydään lävitse puhelun aikana. Tarvittaessa lisäselvitystä tilaukseen tai toimitukseen liittyen Myyjä palaa asiaan Asiakkaan kanssa sovittua väylää myöten. Tilaukseen perustuva sopimus on sitova vasta, kun Myyjä on antanut kirjallisen tilausvahvistuksen. Jos Asiakkaan mielestä tilausvahvistus ei vastaa sovittua, Asiakkaan on viivytyksettä ilmoittava asiasta Myyjälle. Ilmoittamatta jättäminen johtaa siihen, että sopimuksesta tulee sitova tilausvahvistuksen muodossa. Jos asiakas haluaa muuttaa tilaustaan sen jälkeen, kun Myyjä on vahvistanut tilauksen, Myyjä voi vastaavasti muuttaa niitä sopimusehtoja, joihin muutokset vaikuttavat. Tilaustietojen muutokset ja kaikki suullisesti sovitut järjestelyt tulevat sitoviksi vasta, kun Myyjä on vahvistanut ne kirjallisesti Asiakkaalle.

7. Hinnat

Hinnat ilmoitetaan Myyjän hinnastossa, tarjouksessa, muussa vastaavassa asiakirjassa tai suullisesti. Asiakkaan tehdessä siirtonurmi tilauksen verkkokaupan kautta siirtonurmen hinnat ovat ilmoitettu Myyjän verkkosivujen nurmilaskurissa. Asiakkaan tehdessä tilauksen puhelimitse, sähköpostitse tai Myyjän verkkosivujen yhteydenottolomakkeen kautta Myyjällä on mahdollisuus laskea hinnastosta poikkeava tarjous yrityksen strategian mukaisesti. Myyjällä on oikeus muuttaa hintoja ilmoittamalla hinnaston muutoksista kirjallisesti. Hinnanmuutokset eivät vaikuta ennen niiden voimaantuloa tehtyihin tilauksiin. Hintoihin sisältyy 24 % arvonlisävero. Hinnat ilmoitetaan euroissa. 

7.1 Siirtonurmi

Siirtonurmen hinta perustuu hintaportaisiin, jossa hinnat ovat pienemmissä määrissä per m² korkeampi kuin taas suuremmissa määrissä hinta per m² on alhaisempi. Siirtonurmen hintaportaat: 1-25m², 25-50m², 51-100m², 101-200m², 201-400m², 401-1500m². Suuremmat määrät tarjouksen perusteella. Toimituskustannus muodostuu valitun toimitustavan, tilausmäärän ja toimitusosoitteen ja postinumeron mukaan.  Tarkemmat tiedot kohdassa 9. Toimituskulut.

7.2 Kuntta

Kuntan hinta perustuu hintaportaisiin, jossa hinnat ovat pienemmissä määrissä per m² korkeampi kuin taas suuremmissa määrissä hinta per m² on alhaisempi. Kuntan minimitilausmäärä on 20m².  Yli 800m² tilaukset tarjouksen perusteella. Hinta sisältää tuotteen, kuljetuksen ja purun. Mikäli sijainti on hyvin syrjäinen tai muuten poikkeava/haastava, esimerkiksi Lappi, kauemmas saaristoon kuten Kirkkonummen Porkkala, Porvoon Emäsalo, Raasepori, Hanko, Turun saaristo jne.), hinta lasketaan tapauskohtaisesti.

8. Maksutapa

8.1 Verkkokauppa

Tilaus tulee maksaa heti tilauksen teon yhteydessä käyttämällä Svea Payment Oy:n tarjoamia Verkkopankki- ja korttimaksu palveluita.

Svea -maksupalvelun yhteistiedot

Svea Payment Oy
Mechelininkatu 1a
 00180 Helsinki
Puh. 09 4242 300
 Y-tunnus 2121703-0
Kotipaikka Helsinki

Käytössä olevat maksutavat:

Nordea E-maksu, Danske Bank Verkkomaksu, Aktia verkkomaksu, POP Pankin verkkomaksu, Osuuspankki Verkkomaksu, Ålandsbanken E-maksu, Säästöpankin verkkomaksu, Handelsbanken Verkkomaksu, S-pankki Verkkomaksu, Oma Säästöpankin verkkomaksu, Open Banking, Korttimaksu (Visa, Visa Electron, MasterCard) tai Siirto.

Maksun suorituksen jälkeen Asiakas saa sähköpostitse vahvistuksen onnistuneesta maksusta.  Maksun yhteydessä ei ole mahdollista valita nouto- tai toimituspäivää. Toimitusaikataulu sovitaan erikseen aina yhdessä Myyjän ja Asiakkaan kesken, tarkemmin kohdassa 9. Toimitustavat.

8.2. Muu myynti

Maksutapana on lasku, ennakkolasku (heti lasku), korttimaksu, mobiilimaksu tai käteinen riippuen toimitustavasta ja noutopaikkakunnasta.

8.2.1 Lasku

Laskulla maksun voi valita kaikkiin tuotteisiin ja toimitustapoihin. Laskulla maksu edellyttää henkilötunnuksen luovuttamista Myyjälle ja hyväksyttyä luottopäätöstä. Päätös muodostetaan Suomen Asiakastieto Oy:n rekisterin ja Väestötietojärjestelmässä oleviin tietoihin sekä Myyjän luottopolitiikkaan perustuen. Ellei kirjallisesti ole toisin sovittu, laskujen maksuehto on 14 päivää netto tuotteiden toimituspäivästä ja viivästyskorko on korkolain mukainen, kuitenkin vähintään 9,5 % vuodessa. Maksu katsotaan suoritetuksi vasta, kun Myyjä on saanut pankiltaan vahvistuksen maksusta. Myyjä pidättää omistusoikeuden toimitettuihin tuotteisiin, kunnes Asiakas on kokonaisuudessaan maksanut tuotteiden sovitun ostohinnan. Reklamointi ei vapauta Asiakasta laskun maksamisesta eräpäivään mennessä.

8.2.2 Ennakkolasku (heti lasku)

Ennakkolaskun voi valita kaikkiin tuotteisiin ja toimitustapoihin. Myyjä tarjoaa ennakkolaskua maksuvaihtoehdoksi, mikäli luottopäätös on kielteinen. Ennakkolasku lähetetään Asiakkaan antamaan sähköpostiosoitteeseen. Ennakkolasku on maksettava heti. Maksu katsotaan suoritetuksi vasta, kun Myyjä on saanut pankiltaan vahvistuksen maksusta. Mikäli maksua ei suoriteta heti, Myyjällä on oikeus perua kauppa ilman eri ilmoitusta.

8.2.3 Kortti- ja lähimaksulla, mobiilimaksulla tai mobiilisovelluksella, käteismaksu 

Asiakas voi noutotilauksissa Myyjän toimistossa Joroisissa maksaa aukioloaikoina lähi- ja korttimaksulla, mobiilimaksulla tai mobiilisovelluksella.  Kortit: Visa, Mastercard, American Express, JCB, UnionPay, Diners Club, Discover, Maestro, Visa Electron, VPay. Mobiililompakot: Apple Pay, Google Pay, Samsung Pay. Mobiilimaksusovellukset: MobilePay.

Asiakas voi noutotilauksissa Pikkalan tuotantoalueella Siuntiossa maksaa aukioloaikoina lähi- ja korttimaksulla, käteismaksulla. Kortit: Visa, Mastercard, American Express, Visa Electron, Maestro.

9. Toimituskulut

Toimituskulut määräytyvät valitun toimitustavan, tilatun määrän ja toimituksen osoitteen mukaan.

Nouto tuotantopaikastamme Pikkalasta tai Joroisista 0 €.

Toimitukset alkaen 149 € sis. alv 24%.

Toimitushinta muodostuu tilauksen toimitukseen vaadittavan lavapaikkamäärän ja toimituspaikkakunnan postinumeron ja osoitteen mukaan. Siirtonurmea voi tilata toimitettuna alkaen yksi (1) m². Toimituskulut määräytyvät lavaperusteisesti. Yksi (1) m² siirtonurmea varaa yhden lavapaikan. Maksimimäärä siirtonurmea yhdelle lavapaikalle on 50m²:tä.  1-50 m2 siirtonurmea = 1 lavapaikka, 51-100 m2 siirtonurmea = 2 lavapaikka jne. Verkkokaupassa yhdelle lavapaikalle maksimimäärä siirtonurmea on 50m². Muilla tilauskanavia käytettäessä Myyjällä on mahdollisuus sijoittaa yhdelle lavapaikalle siirtonurmea 55m², kuitenkin niin, että ylitys toteutuu vain muutamalla lavalla. Myyjä arvioi mahdollisuuden poikkeamaan huomioiden tuotannolliset, kuljetukselliset ja purkuun vaikuttavat näkökohdat.

Hinnaston ja verkkokauppatilauksen toimituskulut sisältävät perustoimituksen kaupunki- ja taajama-alueille Suomessa sijaitseviin osoitteisiin, joihin päästään perille maantietä pitkin Myyjän kuljetussopimuskumppanin käytössä olevalla kuljetuskalustolla. Toimitukseen sisältyy perälautapurku, kun tilauksen siirtonurmimäärä on enintään 500m². Lisäpalveluita ja erityisjärjestelyitä tarvitsevat kohteet hinnoitellaan tapauskohtaisesti. Katso tarkemmat tiedot kohdassa 10. Toimitustavat.

10. Toimitustavat

Siirtonurmi on elävä kasvi, jota nostetaan kasvatuspellosta vain ennakkoon sovittujen ja asiakkaille vahvistettujen tilauksien m²-määrän verran. Tämän johdosta Myyjä on yhteydessä Asiakkaaseen ennen tilauksen toimittamista. Myyjä sopii Asiakkaan kanssa yhdessä tarkan noutopäivämäärän tai toimituspäivämäärän riippuen siitä, minkä toimitusvaihtoehdon Asiakas on valinnut.  Myyjä tavoittelee Asiakasta ensisijaisesti puhelimitse mutta myös tekstiviestillä tai sähköpostilla tarvittaessa. Asiakas voi olla myös itse yhteydessä Myyjään.  Tilaus on vahvistettu, kun Myyjä on kirjallisesti lähettänyt tilausvahvistuksen, jossa noudon/toimituksen päivämäärä sovittuna. Toimitusta varten nurmimatto rullataan. Finnurmi® rullan halkaisija: 30 cm, rullan paino: n. 20 kg, rullan leveys: n. 60 cm. Nurmimatto kääritään rullalle multapuoli päällepäin. Rullat pakataan lavalle kuljetusta varten. Lava:Finnurmi® nurmilavan koko: 120×120 cm. Finnurmi® nurmilavalla nurmea: n. 50m². Kun lavalle on pakattu maksimäärä nurmirullia, nurmilavan korkeus: 120 cm ja nurmilavan paino: 1000 kg. Toimitusaika tarkemmin kohdassa 12. Toimitusaika.

Noutotilaus: Noutotilauksissa Asiakas tai Asiakkaan valtuuttama henkilö vastaa noutokaluston riittävästä kuljetuskapasiteetista (painorajat, tilavuus) ja sopivuudesta siirtonurmen ja siirtonurmilavojen kuljettamiseen, tuotteen turvallisesta kiinnittämisestä ja kuljetuskaluston suojaamisesta. Pienemmät tilausmäärät asiakas voi pakata kuljetuskalustoon ilman lavaa. Tuotantopaikalle voidaan sopia noutoja pääsääntöisesti arkipäiville klo 8-16.  Tuotannon henkilökunta auttaa lavojen lastauksessa tarvittaessa.

Toimitustilaus:

Siirtonurmirullat toimitetaan pakattuna lavalle/lavoille. Lavaa ei verkoteta tai muoviteta. Toimitetut lavat jäävät asiakkaan käyttöön/hävitettäväksi. Myyjä käyttää ulkopuolista kuljetuspalvelua. Toimitukset tapahtuvat Myyjän kuljetussopimuskumppanin asettamien rajojen puitteissa. Toimitukset tapahtuvat arkisin pääsääntöisesti tiistaista perjantaihin klo 8-16 välisenä aikana kuitenkin viimeistään päivän loppuun mennessä. Arkipyhät aiheuttavat muutoksia toimitusaikatauluihin. Myyjä ilmoittaa muutoksista verkkosivuillaan Ajankohtaista osiossa.

Tuotteen ominaisuuksista, palveluprosessista ja tuotantorytmistä johtuen kuljetuksen aikataulu ja erityisjärjestelyiden tarve selviävät vasta, kun Myyjällä on tiedossa tarkka toimitusosoite. Mikäli toimitusosoite sijaitsee kohteessa, johon Myyjän selvityksen perusteella tarvitaan erikoisjärjestelyjä, ilmoittaa Myyjä viipymättä Asiakkaalle mahdollisesti muodostuvista lisäkuluista. Asiakkaalla on mahdollisuus peruuttaa kauppa, mikäli hän ei hyväksy muodostuvaa lisäkulua. Verkkokaupassa suoritettu maksu palautetaan tällöin viipymättä. Myyjän otettua yhteyttä Asiakkaaseen sopiakseen tilauksen yksityiskohdista, Asiakas on myös velvollinen kertomaan Myyjälle, mikäli hänellä on tiedossa toimitusosoitteeseen kuljettamiseen liittyviä, kuljetusauton kääntömahdollisuutta tai kuorman purkua rajoittavia tekijöitä kuten:

 • painorajoitetut sillat
 • painorajoitetut tiet
 • lossikuljetus
 • kapea tie perille
 • tiessä jyrkkiä käännöksiä
 • yleinen ahtaus
 • istutukset kuten pensasaidat
 • rakenteet kuten portit
 • pehmeä purkualusta kuten irtosorapiha
 • kalteva tontti
 • pelastustie

Erityisjärjestelyä vaativissa kuljetuksissa Myyjä pyrkii järjestelemään kuljetuksen mahdollisimman pienillä lisäkuluilla. Mikäli tiedossa olevista rahtiin tai purkuun vaikuttavista rajoituksista ei ole kerrottu Myyjälle viimeistään toimitusaikataulun sopimisen yhteydessä, Myyjä veloittaa aiheutuneet lisäkustannukset jälkikäteen toteutuneen mukaisesti Asiakkaalta. Pohjois-Lappi on rajattu pois verkkokaupan toimitusvaihtoehdoista ja sillä postinumeroalueella sijaitseviin osoitteisiin ei ole mahdollista tilata verkkokaupan kautta. Myyjällä on oikeus peruuttaa kauppa, mikäli Asiakas ei suostu korvaamaan erityisjärjestelyistä syntyviä lisäkuluja.

Tilatun siirtonurmimäärän ollessa enintään 500m² sisältyy toimitukseen purku. Purkutapa on pääsääntöisesti perälautapurku, riippuen saatavilla olevasta kalustosta. Perälautapurku vaatii purkupaikalta kovan alustan, kuten asfaltin ja riittävän tilan, johon lavat mahtuvat säilytykseen. Tilaukset, jotka ovat suuruudeltaan 501 m²– 1500 m² toimitetaan kalustolla, jossa ei ole mukana purkukalustoa. Asiakas vastaa purkukaluston ja sen kuljettajan hankinnasta ja siitä, että kalusto ja kuljettaja ovat paikalla, kun toimitus saapuu. Toimitukseen kuuluu yksi tunti vapaata purkuaikaa. Ylimenevältä ajalta veloitetaan toteutuneet kustannukset, minimiveloitus 150,50€/1 h ja siitä eteenpäin 75,25€ alkava puolen tunnin jakso. Lisähinnasta saatavilla kellonajallisesti määritetty toimitusajankohta (33,55€) ja hiab-nostopalvelu, alkaen (204€). Hinnat sisältävät alv 24%.

11. Hintavirheet

Jos hinnastossa tai tarjouksessa on selviä hintavirheitä, tuotetta ei myydä alempaan hintaan, mikäli voidaan olettaa asiakkaan ymmärtäneen virheen olemassaolo.

12. Toimitusaika

Tuote on kausituote ja sitä on saatavilla rajoitetun ajan vuodesta. Tuote kasvatetaan ulkona pellolla, joten toimitusaika on sidonnainen vuodenaikoihin (keväästä syksyyn) ja tarkka toimituskauden aloitus ja lopetus määräytyvät vallitsevien sääolosuhteiden mukaan. Pääsääntöisesti toimitukset alkavat toukokuussa ja päättyvät lokakuussa. Myyjä ilmoittaa verkkosivuillaan tiedossa olevan kauden aloitusajankohdan ja kauden lopussa tiedossa olevan lopetusajankohdan. Siirtonurmea irrotetaan kasvualustasta vain tilauksiin perustuvan määrän verran. Siirtonurmi on elävä, nopeasti pilaantuva tuote, joka säilyäkseen käyttökelpoisena tarvitsee kastelua eikä siedä varastointia.  Toimitusaikataulu sovitaan edellä mainitusta syistä aina tarkasti etukäteen Asiakkaan kanssa. Toimitusaika tilauksen käsittelyn jälkeen on noutotilauksissa kaksi – neljä arkivuorokautta ja toimitustilauksissa neljä – kymmenen arkivuorokautta. Nouto-/toimituspäivämäärä voidaan sopia myös myöhempään ajankohtaan Asiakkaan niin halutessa. Asiakkaan nopea tavoitettavuus tilauksen jälkeen voi nopeuttaa myös toimitusprosessia.

13. Peruuttamisoikeus

Asiakkaalla ei ole Kuluttajansuojalain (KSL 6:15) mukaista 14 vuorokauden peruuttamisoikeutta, koska sopimus koskee nopeasti pilaantuvaa tai vanhentuvaa tuotetta, jota luonteensa vuoksi ei voida palauttaa edelleen myytäväksi (KSL 6:16).

Asiakkaalla on mahdollisuus peruuttaa kauppa seuraavissa tapauksissa:

 • Nouto- tai toimituspäivää ei ole vielä sovittu ja vahvistettu Myyjän edustaja toimesta.
 • Sovittuun toimituspäivään on 10 vuorokautta.
 • Toimitusosoite sijaitsee osoitteessa, johon tarvitaan erityisjärjestelyjä ja josta syntyy tilaajalle ylimääräisiä kuluja.

Peruutus kaikissa tapauksissa tulee tehdä kirjallisesti sähköpostiin info(at)finnurmi.fi käyttäen joko oheista lomaketta tai ilmoittamalla vapaamuotoisesti samat asiat kuin mitkä lomakkeelta löytyvät. Sähköpostin aiheeksi merkitään ”PERUUTUS”. Verkkokauppaoston rahat palautetaan viipymättä, kun peruutus on käsitelty, kuitenkin viimeistään 14 vuorokautta, kun peruutus on saapunut Myyjän sähköpostiin. Rahapalautus tehdään ensisijaisesti Asiakkaan pankkitilille. 

14. Lakisääteinen virhevastuu

Tuotteillamme on kuluttajasuojalain 5 luku 16 § mukainen virhevastuu.

15. Takuu

Tuotteillamme on juurtumis- ja kasvuunlähtötakuu, kun hoito-ohjeitamme on noudatettu. Takuu on voimassa 4 viikkoa tuotteen luovutuksesta tai myöhäisen syksyn toimituksissa seuraavan kevään toukokuun loppuun saakka. Noutotilauksissa Asiakkaalla/Asiakkaan valtuuttamalla henkilöllä on velvollisuus tarkastaa tuote ennen kyytiin pakkaamista. Myyjä ei vastaa tuotteesta, mikäli se on vaurioitunut Asiakkaan omassa/valtuuttamassa kuljetuksessa virheellisen pakkaamisen tai purkamisen johdosta tai liian pitkän varastoinnin vuoksi.

Mikäli tuotteessa on huomautettavaa, pyydämme ottamaan yhteyttä Myyjään ensisijaisesti puhelimitse tai sähköpostilla mahdollisimman pian virheen havaitsemisen jälkeen, kuitenkin viimeistään kolmen vuorokauden kuluttua noudosta/toimituksesta. Myyjä pystyy tällöin antamaan ohjeita, joilla mahdolliset lisävauriot voidaan ehkäistä. Myyjä vapautuu takuuajan vastuusta, mikäli se osoittaa, että tuotteen virheellisyys tai rikkoontuminen on aiheutunut tuotteen ohjeiden tai käyttötarkoituksen vastaisesta käytöstä tai muusta Asiakkaan vastuulla olevasta seikasta. Takuu ei korvaa mitään välillisiä tai seurannaisvahinkoja, kuten esimerkiksi tuotannon vähenemistä, tulojen menettämistä, toimitusten viivästymistä tai kolmannelle osapuolelle maksettavia korvauksia, eikä Myyjällä ole näistä minkäänlaista korvausvastuuta.

16. Vastuunrajoitus

Myyjä ei vastaa Asiakkaan tilaaman tuotteen soveltuvuudesta Asiakkaalle. Myyjä ei vastaa sellaisista välittömistä tai välillisistä vahingoista, jotka aiheutuvat Asiakkaalle verkkokaupan käytöstä, verkkokaupan toimimattomuudesta tai toimitusten viivästymisestä. Myyjä ei vastaa myydyistä tuotteista johtuvista välittömästä tai välillistä vahingoista, ellei pakottavasta lainsäädännöstä muuta johdu. Edellä mainitut vastuunrajoitukset eivät sovellu, mikäli vahinko on aiheutettu tahallisesti tai törkeästä tuottamuksesta. Myyjä ei vastaa ylivoimaisesta esteestä johtuvasta toimitushäiriöstä tai -viivästyksestä ja siitä johtuvasta mahdollisesta vahingosta.

17. Erimielisyyksien ratkaisu

Tähän sopimukseen liittyvät erimielisyydet ratkaistaan Suomen lain mukaan.

Tilauksesta mahdollisesti aiheutuvat tai siihen liittyvät erimielisyydet pyritään ensisijaisesti ratkaisemaan osapuolten välisin neuvotteluin. Toimita vapaamuotoinen reklamaatio asiakaspalveluumme kirjallisesti sähköpostilla. Mikäli reklamaatio koskee tuotetta, on reklamaation yhteydessä lähetettävä kuvia tuotteesta ja istutusalueesta (lähikuvia ja yleiskuvia).

Mikäli erimielisyyttä ei saada ratkaistuksi osapuolten välisin neuvotteluin, ratkaistaan asia ensiasteena Pohjois-Savon käräjäoikeudessa. Mikäli Asiakas on kuluttuja, voidaan hänen Myyjää vastaan esittämä kuluttajansuojalainsäädäntöön perustuva vaatimus tutkia myös käräjäoikeudessa, jonka tuomiopiirissä kuluttajalla on kotipaikka tai vakituinen asuinpaikka. Kuluttaja-asiakkaalla on myös oikeus saattaa asia maksuttoman kuluttajariitalautakunnan käsiteltäväksi. Käsittely ei edellytä asiamiehen käyttöä, joten asiamiehen käyttämisestä aiheutuvia kuluja ei korvata. Kuluttajariitalautakunnan yhteystiedot: www.kuluttajariita.fi. Ennen asian viemistä kuluttajariitalautakunnan käsittelyyn kuluttaja-asiakkaan tulee olla yhteydessä maistraattien kuluttajaneuvontaan (www.kuluttajaneuvonta.fi).